Nyitvatartás: Hétfőtől - Péntekig 8 - 17 óra között
Lízing és  vagy tartós bérlet: Kulcs következő céges autójához

Lízing és vagy tartós bérlet: Kulcs következő céges autójához

De melyiket érdemes választani?

Mi az a lízing?

A lízing fogalma sokszor szóba kerül, de mit jelent pontosan? A lízing nagyon egyszerűen megfogalmazva  egy olyan finanszírozási módszer, ahol a lízingbe vevő (lessee) nem válik a jármű tulajdonosává, hanem használati jogot kap egy meghatározott időre. Mindeközben a jármű a lízingbe adó (lessor) tulajdonában marad.

Azaz a finanszírozó – a lízingbeadó, ez esetben a Kocsiguru  – első lépésként megvásárolja az autót, majd ezt követően az ügyfélnek – a lízingbevevőnek – bocsátja rendelkezésre a járművet használatra. Tehát itt a finanszírozó viseli a tulajdonosi címet, az ügyfél pedig az üzemeltető szerepét tölti be. A lízing futamideje alatt a törzskönyv végig a lízinget biztosító pénzügyi intézménynél marad.

 

Kényelem és költséghatékonyság - tartós bérlet

Az operatív lízing, vagy tartós bérlet egy különleges lízingforma, amely két nagyon fontos ponton tér el a hagyományos lízingtől. 

Először, a tartós bérlet esetén a futamidő végén a jármű visszakerül a lízingbe adóhoz, nem válik a jármű tulajdonosává. 

Másodsorban, a tartós bérlet számos további szolgáltatást is magába foglal, mint például a karbantartás, biztosítás, segítségnyújtás és szerviz. Mindez egy fix, azaz rögzített és előre kiszámítható havi díjban kerül kiszámlázásra, amely így segít a vállalatoknak abban, hogy a mobilitási költségeiket kontroll alatt tudják tartani.

Az autópiacon a tartós bérlet előnye az is, hogy a cégnek nem kell nagy összeget kiadnia egy új jármű vásárlására, hanem a költségeket a lízingszerződés teljes időtartama alatt egyenletesen oszthatja el. Ez pénzügyi rugalmasságot és anyagi biztonságot ad a vállalkozásoknak.

 

Legfontosabb különbségek

Röviden összefoglalva, a lízing és a tartós bérlet között a legnagyobb különbség a tulajdonszerzés lehetősége és a kapcsolódó szolgáltatások. A tartós bérlet a rugalmas, kényelmes és költséghatékony megoldást kínál a vállalkozások számára a járműflotta kezelésére, míg a hagyományos lízing konstrukciók (nyílt- és zárt végű lízing) inkább a jármű megszerzésére koncentrál.

 

Lízing tulajdonságai

  • A lízingidő végén van lehetoség tulajdonjog megszerzésére
  • Alapvetően csak a jármu használati joga van biztosítva
  • Változó költségekkel jár a szerződéstől függően
  • Elsősorban azoknak ajánlott, akik a jármű megszerzésére törekednek
  • A futamidő alatt állandó az autó, nincs lehetőség cserére csak a szerződés lezárásával, elszámolással és új ügylet nyitásával

 

A tartósbérlet tulajdonságai

  • A futamidő végén a jármű visszakerül a lízingbe adóhoz
  • A tartós bérlet díja tartalmazza a karbantartás, biztosítás, segítségnyújtás, szerviz, teljes flottakezelés és egyéb addícionális szolgáltatásokat is
  • Szerződésben rögzített fix, előre kiszámítható havi díj
  • Azoknak a cégeknek, akik a költségek minimalizálására törekszenek amellett, hogy a járművekkel kapcsolatos teendőket minimalizálják 
  • Nagyobb rugalmasság, könnyebben megoldható igény esetén a  járműcsere és a teljes szolgáltatási paletta gördülékenyen továbbvihető az új autóra

Kérjen személyre szabott rugalmas cégautó bérlet ajánlatot!

Válassza ki az Önnek megfelelő konstrukciót!

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy egyedi ajánlatot küldhessünk Önnek, ingyenesen!

Írja le elképzeléseit a választott autóval kapcsolatban

Vállalkozás adatai

Személyes adatok

Flotta adatok

+ EXTRA AJÁNLAT

Flottája mellé méretétől függően minden évben akár 2x7 napig egy kisteherautót vagy egy cabriot is biztosítunk!

Kollégái szabadon használhatják a furgont akár költözéshez, akár egy nagyobb IKEA vásárláshoz.

Egy hétvégi autózás egy gyönyörű cabrioval pedig hatékony ösztönző lehet még az éves bónusz mellett is.

További információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 4477730 telefonszámon

Kollégáink nyitvatartási időben állnak az Ön rendelkezésére.