Nyitvatartás: Hétfőtől - Péntekig 8 - 17 óra között

Gyakori kérdések a tartós bérletről

Pénzügy

Ki vállalja a kockázatot a jármű értékcsökkenésével kapcsolatban a tartós bérlet során?

A jármű értékcsökkenésének kockázata általában a lízingbeadóra hárul, nem a lízingbevevőre. Ez egy további előnye a tartós bérletnek.

Melyek a tartós bérlet főbb költségei?

A tartós bérlet költségei közé tartoznak a havi bérleti díjak, a jármű karbantartási és javítási költségei, valamint a biztosítási költségek. Ezeket a költségeket azonban előre meg lehet tervezni, és beépíteni a vállalkozás költségvetésébe.

Miért érdemes tartós bérletbe vagy a flottakezelés igénybevétele mellett dönteni egy vállalkozásnak?

Több számviteli és adózási előny is adódik. A tartós bérlet nem más, mint egy tiszta szolgáltatási forma, tehát az adott jármű nem jelenik meg a vevő könyveiben. A cég számlát kap a bérleti díjról, ami áfával terhelt, ennek 50%-át pedig visszaigényelheti anélkül, hogy útnyilvántartást kellene vezetni az üzleti használat igazolására. A flottakezelés szolgáltatás előnyei miatt ez a választás rendkívül előnyös lehet a vállalkozásoknak. A bérleti díj minden olyan költséget tartalmaz, amit a járművek üzemeltetése során felhalmozhatunk, beleértve a szervizköltségeket, adókat, biztosítási és egyéb kezelési költségeket. A flottakezelőknek pedig az az érdekük, hogy az autóik jó állapotban legyenek, így azokat újra bérbe adhatják vagy értékesíthetik. Ha a vállalkozások flottakezelőre bízzák az üzemeltetési feladatokat és az autók eladását, akkor időt és energiát spórolhatnak meg, miközben kivédhetik a járművek üzemeltetése során felmerülő kockázatokat.

Összefoglalva a flottakezelés egyik legfontosabb előnye, hogy a vállalkozásoknál felszabadulhat a tőke, így azt a fő tevékenységük fejlesztésére fordíthatják.

Milyen hatással van a flottakezelés a cégek hitelképességére?

A flottakezelési megoldásoknak köszönhetően a vállalkozások kiveszik a "hosszú távú kötelezettségek" terhét a mérlegükből, megszabadulnak az amortizációs veszteségektől, ami javítja a tőkearányos nyereségmutatóikat. Ennek eredményeként javulhat a cég hitelpozíciója, ami kedvezőbb hitelfeltételeket eredményezhet, és így több forráshoz juthatnak a legnagyobb nyereséget hozó tevékenységeik finanszírozásához.

Pénzügyi terméknek számít-e a flottakezelés?

A flottakezelés sokkal inkább kedvezőbb megoldásnak tekinthető a hagyományos finanszírozási formáknál, hiszen rugalmas feltételeket és módosítási lehetőségeket kínál, mivel ez szolgáltatásnak és nem pénzügyi terméknek minősül.

Kérjen személyre szabott rugalmas cégautó bérlet ajánlatot!

Válassza ki az Önnek megfelelő konstrukciót!

Töltse ki az alábbi űrlapot, hogy egyedi ajánlatot küldhessünk Önnek, ingyenesen!

Írja le elképzeléseit a választott autóval kapcsolatban

Vállalkozás adatai

Személyes adatok

Flotta adatok

További információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 4477730 telefonszámon

Kollégáink nyitvatartási időben állnak az Ön rendelkezésére.